Няколко училища преминаха на онлайн обучение заради заболели деца от Ковид-19.  Всичко

...
Няколко училища преминаха на онлайн обучение заради заболели деца от Ковид-19. 
Всичко
Коментари Харесай

По около 10 000 души на ден се разболяват от коронавирус

Няколко учебни заведения минаха на онлайн образование заради заболели деца от Ковид-19. 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1206
" Данните сега демонстрират, че дневните стойности се движат към 300-400 случая дневно, това е без скритите случаи. Ако включим и тях, би трябвало да ги умножаваме по 20 дневно. Ако умножим по 20, това са до 10 000 души дневно. Децата вървят на учебно заведение, на детски градини, това е главният фактор ", каза математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев в студиото на " България заран ".

По думите му пикът се чака да настъпи през февруари месец, като не се регистрират скритите случаи.

" Пикът е 40 000 души дневно. Скритата заболеваемост демонстрира, че пикът отново ще бъде към 40 000 души дневно, само че ще пристигна доста по-рано - началото на декември, когато не се вземат ограничения. Ако се вземат ограничения, би трябвало да стане в този момент. Ако има дневно 20 000, те доближават до възрастни хора, хора със болести, които са уязвими. Там се получават и смъртните случаи ", разяснява проф. Кунчев.

Пред Bulgaria ON AIR математикът подсети, че прекарването на болестта е по-леко спрямо предходните.

" Експертите би трябвало да се съберем и да решим стойностите. Като има скрити случаи, кое броим ние? Не са ни извикали, само че се събираме постоянно, имаме колекция с докторите. Ковид не изчезна и през лятото, въобще не е изчезвал. Не сме обръщали внимание, само че той си е съществувал от самото начало ", счита гостът.

Ковид задейства скрити болести, добави проф. Кунчев. " И през лятото имаше хора, които починаха от Ковид, по два случая на седмица, което не е малко. Изведнъж се усилиха, станаха по 3-4 случая на седмица ", означи той.

Според него 8000 имунизирани за 8 дни е дребен %.

" Ваксинират се хората, които си знаят към този момент уроците. 30 000 души на месец, това е малко, тъй като уязвимите случаи са значително повече. Навсякъде докторите пишат, че груповият имунитет към този момент се сменя от вид на вид. Слабо се респектира от предходните разновидности ", посочи математикът.

Проф. Кунчев изясни и по какъв начин ще повлияе сблъскването на Ковид-19 с настъпващите вече грипни болести.

" При предходните разновидности можехме да боледуваме и от Ковид, и от грип по едно и също време. Не може да боледуваш от два разновидността на Ковид по едно и също време. Като хванем слабия вид на Омикрон, той пречи на други по-тежки разновидности да ни заразят. Това е нашето избавление. Трябва да сме признателни, че боледуваме от самото начало от Омикрон ", съобщи математикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР